ToekomstMakers krijgen het podium in de Deventer Schouwburg!

Voorlopig zijn nieuwe bijeenkomsten afgelast i.v.m. nieuwe coronamaatregelen.

Hieronder kun je zien wie de ToekomstMakers zijn.

Toekomstmakers seizoen 2020/2021:

Dennie Kip is 36 jaar en komt uit Apeldoorn. Hij is trots op zijn duurzame werkplek: het stadhuis van Deventer. Hij hoopt dat er meer duurzame kantoorpanden komen en geeft daarom graag een rondleiding (als dat weer kan i.v.m. corona). Benader Dennie via LinkedIn.

Student Bestuurskunde Rik Besseler is 34 jaar en komt uit Oldenzaal. Leren samenwerken en elkaar vertrouwen leer je bij de Scouting vindt Rik. Hij wil meer aandacht hiervoor om zo tot een warmere samenleving te komen waar men elkaar weer vertrouwt en durft te corrigeren. Benader Rik via LinkedIn.

Omar Kiwan is 20 jaar en woont in Arnhem. Als ToekomstMaker bespreekt hij cultuurverschillen en dat relateert dat aan zijn eigen herkomst (Egypte) en studietijd in India. Vorig jaar won hij een essayprijs over Ghandi. Hij studeert Mechanical Engineering (HBO). Benader Omar via LinkedIn.

Ron Stet, 54 jaar, uit Deventer, is energieadviseur en oprichter van www.energieke.club en maakt nieuwe energie in je huis mogelijk. Dus niet alleen voor mensen met genoeg budget voor een warmtepomp of zonnepanelen. Benader Ron via LinkedIn.

Feline van Lierop 22 jaar uit Bilthoven, heeft samen met studiegenoot Sylvana Wilms Soap-It bedacht. Een product dat we nu meer nodig hebben dan ooit. Het verwijdert miljoenen bacteriën na een wc bezoek. Ze zoeken nog hulp bij het maken van het product. Feline studeert interior design. Benader Feline via LinkedIn.

Asli Aydogan woont in Zutphen en is 23 jaar. Ze vindt het onacceptabel dat rijke landen hun problemen afwentelen op arme landen die daardoor schade oplopen bijvoorbeeld door het verbranden van oude apparatuur dat in het land is terechtgekomen. Asli studeert bestuurskunde/overheidsmanagement. Benader Asli via LinkedIn.

Marco van der Bovenkamp komt uit Zwolle en is 18 jaar. Hij is student en actief lid van D66. Hij wil ik graag bijdragen aan de wereld van morgen onder andere door zoveel mogelijk mensen bewust te maken van klimaatverandering en de (mogelijke) gevolgen daarvan, zodat wij allen kunnen bijdragen aan een betere toekomst! Benader Marco via LinkedIn.

Marco van der Bovenkamp

Toon studeert Bestuurskunde/Overheidsmanagement bij Saxion in Deventer en werkt aan een project voor betereleefomstandigheden voor vrouwen in Jemen. Toon is 20 jaar en woont in Enschede. Benader Toon via LinkedIn.

Wat zijn Toekomstmakers?

De ToekomstMakers zijn allemaal bezig onze aarde en samenleving mooier te maken en minder te schaden. Vanuit hun werk of studie dragen ze bij, in het gedachtegoed van Jan Terlouw. Het zijn young professionals die uitvinden (bijvoorbeeld nieuwe zonnepanelen of gerecyclede meubels), regenwoud redden of plantaardig eten voor minder CO2-uitstoot. Stuk voor stuk hebben ze passie voor hun werk en dat hoor je.

Toekomstmakers in 2019

In ongeveer vijf minuten presenteerden de ToekomstMakers hun verhaal in de ToekomstMakers Shows in de Deventer Schouwburg in 2019. Hieronder kun je hun pitches terug zien.

Finalist Jelle Hilarius is topsporter en heeft een plan om energie op te wekken op lege sportvelden door het hele land.
Finalist Naomi Zijderveld, studeerde in 2019 af als planoloog. Ze roept iedereen op samen in je eigen omgeving verbeteringen aan te brengen.
Finalist Claire Evers houdt van oud. Met haar Stichting Dev&ter wil ze jong & oud verbinden en jonge mensen een stem geven.
Finalist Lieke Landré heeft een bakery geopend in Deventer met alleen plantaardig eten om zo CO2-uitstoot tegen te gaan.
Finalist Koen Boswinkel daagt iedereen uit een positief gesprek aan te gaan. Hij is student cultuurbeleid en gemeenteraadslid voor GroenLinks.
Evi Zaalberg is theatermaker en gebruikt maatschappelijke thema’s in haar werk zoals mantelzorg bij jongeren.
Matthijs Bol heeft vanuit Deventer een stichting opgezet om regenwoud te beschermen in Costa Rica (Latijns-Amerika). Iedereen kan een stukje kopen.
Carlijn Leenders is citymarketeer en wil het imago van steden verbeteren en inwoners stimuleren hetzelfde te doen.
Maarten van Veen is muzikant en werkt ook onder de naam De Reisgenoot. Hij wil met muziek verhalen van mensen vertellen die anders niet in de spotlight staan.
Pieter-Bas de Visser laat bij zijn werk als ontwerper bewoners meedenken over hun buitenruimte met virtual reality en 3D.
Lucas de Groot heeft kleine en lichte zonnepanelen ontworpen die op kassen in de tuinbouw kunnen.
Merel van der Vaart (Jan des Bouvrie Academie) wil mensen laten onthaasten in leegstaande kerken.
Architect Stijn Tijhuis probeert zo veel mogelijk de natuur te behouden in zijn ontwerpen en hij won er een prijs mee.
Sofie van der Stelt organiseerde de Sustainable Fashion Week in Enschede om mensen bewuster te maken van hun kleding.
Morrisson Kramer gebruikt Augmented Reality om iedereen klaar te stomen voor de gevolgen van klimaatverandering.
Annemieke Koster startte zonder enige voorkennis een duurzame weverij in Enschede nadat ze ontdekte hoe erg de omstandigheden in textielfabrieken zijn.